Monumentaal Erfgoed 
 
Reeuwijk-Dorp  

Voor en door het dorp... Uw hulp is nodig!

Alleen samen kunnen we dit iconische gebouw meerwaarde geven voor de lokale gemeenschap.  

Ten behoeve van de aankoop en geplande herinrichting en verduurzaming is eind 2021 een beroep gedaan op de lokale gemeenschap om te participeren in het project door leningen en donaties. Dat heeft geresulteerd in twee leningen door stichting Thuis Reeuwijk-dorp  onder de zekerheid van de tweede hypotheek. Samen met een hypotheek van het Nationaal Restauratiefonds en subsidies was toen de start van het project mogelijk.

Tussen dit moment en het verkrijgen  van de omgevingsvergunning ligt bijna anderhalf jaar en in die periode stegen de bouwkosten zeer sterk. Ook moest er een (onvoorziene) extra asbestsanering plaatsvinden en waren er extra kosten voor de vergunning en het beroep tegen de omgevingsvergunning door derden. Er zijn ook meevallers. Het restauratiefonds verstrekte een hogere lening ener is veel meer subsidie
verkregen (voor met name de verduurzaming).

Toch doet de stichting nog een keer een beroep op de lokale gemeenschap. Buiten eerdergenoemde redenen is er ook de wens om het hele gebouw (algemene ruimten en appartementen) te voorzien van passende stoffering (vloerbedekking en gordijnen) en ook om de
buitenberging/hobbyruimte op het parkeerterrein zelf te realiseren. Daarom doet de Stichting Monumentaal Erfgoed Reeuwijk nog eenmaal een dringend beroep op u om een aanvullende financiering te verstrekken. Het gaat om een bedrag van  €  250.000. Wij hebben de voorkeur voor langlopende leningen (15 of 20jaar). Daarmee is er voldoende tijd om vermogen op te bouwen om de leningen terug te betalen.

Alle mogelijkheden voor participatie in dit iconische project zijn terug te vinden in de onderstaande informatiebrief. Indien u diepgaandere (financiële) informatie wenst, dan kunt u dit aangeven doormiddel van een e-mail naar het bestuur van Stichting (Vrienden van) Thuis Reeuwijk-dorp via bestuur@thuisreeuwijkdorp.nl.

Participatieformulier oktober 2023
Inschrijfformulier Participatie 10-2023.pdf (140.81KB)
Participatieformulier oktober 2023
Inschrijfformulier Participatie 10-2023.pdf (140.81KB)Samen houden we het monumentaal erfgoed in stand. Dank voor uw hulp!


 
 
 
 
E-mailen
Info