Monumentaal Erfgoed 
 
Reeuwijk-Dorp  

Wie zijn wij?

Inwoners van Reeuwijk-Dorp zijn al jaren maatschappelijk betrokken en hebben een sterke sociale verbondenheid met het dorp. Nadat begin 2019 bleek dat het voormalig klooster aan de Dorpsweg in Reeuwijk te koop kwam, heeft een groep inwoners van Reeuwijk-Dorp het initiatief genomen om het klooster te gaan kopen en een nieuwe functie te geven in het belang van de lokale gemeenschap (zie Het project).

De initiatiefgroep streeft ernaar om monumentale panden in Reeuwijk namens en voor de lokale gemeenschap in te zetten. Fundament hiervan is om de lokale gemeenschap direct te betrekken bij het initiatief, de uitwerking en het beheer van de toekomst. Deze monumentale panden moeten, niet alleen fysiek, maar ook sociaal organisatorisch en economisch onderdeel worden/blijven van de lokale gemeenschap.

In oktober van 2020 is de Stichting Monumentaal Erfgoed Reeuwijk opgericht, die namens de lokale gemeenschap als eigenaar lokale monumenten gaat verwerven en herinrichten. Het (statutaire) doel van de stichting is het in stand houden van monumentaal erfgoed in Reeuwijk namens en in het belang van de lokale gemeenschap. De stichting heeft nu een tijdelijk bestuur. Het bestuur wordt via coöptatie in stand gehouden.  

 
 
 
 
E-mailen
Info